[Tα πράγματα που πρέπει να πετάτε συχνά από το μπάνιο σας]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Η αλήθεια είναι ότι στο σπίτι έχουμε πολλά πράγματα τα οποία κρατάμε ενώ θα έπρεπε προ πολλού να τα πετάξουμε. Ή έχουμε πράγματα που ενώ θα πρέπει να τα αλλάζουμε με μεγαλύτερη συχνότητα, τα χρησιμοποιούμε για περισσότερο καιρό από αυτό που επιτρέπεται.

Τέτοια αντικείμενα υπάρχουν και στο μπάνιο, τα οποία όμως πρέπει να πετάξουμε και να αντικαθιστούμε πιο συχνά. Δείτε παρακάτω κάποια από αυτά:

Οδοντόκρεμα
Εντάξει, η οδοντόκρεμα όταν τελειώνει, αγοράζουμε καινούργια. Μπορεί, όμως, να έχει ξεμείνει κάποια στο ντουλάπι και να την χρησιμοποιήσουμε καιρό μετά. Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρετε πως μια οδοντόκρεμα διαρκεί 12 έως 18 μήνες. Μετά από αυτό το διάστημα, το φθόριο θα αρχίσει να χάνει τη δύναμή του, τα συστατικά θα διαχωριστούν ή θα κρυσταλλωθούν και η γεύση μπορεί να αρχίσει να εξασθενίζει. Για να σιγουρευτείτε ότι η οδοντόκρεμα παραμένει φρέσκια ​​μέχρι την τελευταία συμπίεση, βεβαιωθείτε ότι είναι κλειστή με το καπάκι και αποθηκευμένη σε μέρος που δεν είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο.

Ταμπόν
Παρόλο που το κουτί μπορεί να έχει διαφορετικές οδηγίες, είναι καλύτερο να απαλλαγείτε από ταμπόν μετά από ένα χρόνο ή δύο το πολύ, όπως συμβουλεύει η Mary L. Rosser, διευθύντρια μαιευτικής και γυναικολογίας στο Montefiore Health System της Νέας Υόρκης. Επίσης, όπως τονίζει: «Εάν δεν αποθηκεύονται τα ταμπόν σε καθαρό, ξηρό μέρος, μπορούν να αναπτυχθούν πάνω τους βακτήρια ή μούχλα όπως και οτιδήποτε άλλο – ακόμα και αν είναι με το περιτύλιγμα».

Οδοντόβουρτσα
Είναι ώρα να την πετάξετε όταν οι τρίχες ξεθωριαστούν και φθαρούν. Μετά από τρεις μήνες φυσιολογικής φθοράς, οι οδοντόβουρτσες γίνονται πολύ λιγότερο αποτελεσματικές στην απομάκρυνση της πλάκας από τα δόντια και τα ούλα. Επίσης, τα μικρόβια μπορούν να κρυφτούν στις τρίχες και να οδηγήσουν σε μόλυνση.

Ξυραφάκια
Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να πεταχτεί ένα σκουριασμένο ξυράφι. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, η διάρκεια ζωής ενός ξυραφιού εξαρτάται από τη χρήση. Ωστόσο, το ιδανικό είναι να το αλλάζετε μετά από κάθε τρεις έως πέντε χρήσεις ή κάθε δύο εβδομάδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου