[Λύρατζης καλεί Τσέπελη-Αντιδημάρχους DEB να καταδικάσουν την απόφαση Ερντογάν να κάνει τζαμί την Αγιά Σοφιά]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Με επιστολή του στο Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη και τον Πρόεδρό του Γιάννη Μπούτο, η δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ του Πασχάλη Λύρατζη καλεί τον ίδιο και τους αντιδημάρχους του και στελέχη του DEB να καταδικάσουν την απόφαση Ερντογάν να κάνει τζαμί την Αγιά Σοφιά.


Αναλυτικά όλη η πρόταση της παράταξης Λύρατζη:
ΠΡΟΣ
1. ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΑΝΘΗΣ κ. Μανώλη Τσέπελη
2. ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. ΜΠΟΥΤΟ ΙΩΑΝΝΗ
Παρακαλούμε να τεθεί προς ψήφιση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης καταδικάζει την απόφαση της Τουρκικής κυβέρνησης Ερντογάν να μετατρέψει τον Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας σε τζαμί. Είναι απόφαση που βρίσκεται απέναντι στη διεθνή κοινότητα, τον σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Παγκόσμια Ειρήνη.

Η Αγία Σοφία δεν είναι απλά για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς ο κορυφαίος Ναός της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά αποτελεί και ένα πολύτιμο μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και η απόφαση της μετατροπής της, από μουσείο παγκόσμιας εμβέλειας σε τζαμί, Θα αποτελεί για πάντα πλέον κηλίδα για τον τουρκικό λαό, τον οποίον εμφανίζει να οικειοποιείται αυθαίρετα ένα μνημείο κτήμα όλων των ανθρώπων και σύμβολο καλής θέλησης και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Η Τουρκία ήδη από το 1972 έχει υπογράψει τη Σύμβαση για την προστασία μνημείων και περιοχών παγκόσμιας κληρονομιάς, η οποία έχει ως κυρίαρχο πρόταγμα την προστασία του μνημείου από κάθε φυσική παρέμβαση, καθώς και την αποτροπή και απαγόρευση λειτουργικών αλλαγών, αλλαγών που παραχαράσσουνε την ιστορία και μειώνουν την λαμπρότητα του μνημείου.

Καλούμε την Τουρκική κυβέρνηση του Ερντογάν :
Να σεβαστεί το μνημείο σύμβολο ολόκληρου του Χριστιανισμού και να ανακαλέσει την απόφασή του.
Να αναλογιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες της, απέναντι στην ιστορία και στο παγκόσμιας σημασίας λαμπρό αυτό μνημείο της ανθρωπότητας.

Για τη δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ
ΛΥΡΑΤΖΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ΠΑΠΑ ΣΟΦΙΑ
ΚΑΦΦΕΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου