[Διχάζει την τοπική κοινωνία ο Μ. Τσέπελης; Την “δουλεύει]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Με αφορμή το πολυσυζητημένο ταξίδι στον Άδωνη Γεωργιάδη που σχεδίασε και υλοποίησε ο Μ. Τσέπελης για το … καλό και την ανάπτυξη του νομού, όπως δείχνουν τα πράγματα και μετά από τις δηλώσεις των δημάρχων Αβδήρων και Τοπείρου στο next tv και την απουσία του αντιπεριφερειάρχη Ν. Ευφραιμίδη από αυτό το ταξίδι, που τελικά μάλλον δεν γνώριζαν και πολλοί αυτοδιοικητικοί, κατέληξε σε μία συνάντηση, αν όχι φιάσκο, αλλά σίγουρα υποκρύπτει την διάθεση του δημάρχου να εμφανισθεί ως ο κυρίαρχος του παιγνιδιού στην Ξάνθη κάτι που όπως φαίνεται δεν είχε την έγκριση όλων των τοπικών φορέων.

Για λογαριασμό τίνος ακριβώς ο δήμαρχος της Ξάνθης οργάνωσε την συνάντηση με τον υπουργό ανάπτυξης;
Ποιος τον εξουσιοδότησε να υλοποιήσει αυτήν την συνάντηση με τον υπουργό την στιγμή που λόγω kovid-19 πέρασαν από τα χέρια του δήμου μέσω της πολιτικής προστασίας … άλλοι λένε 1 εκ. Ευρώ, άλλοι λένε, 600.000 ευρώ – άλλωστε κανένας δεν γνωρίζει το ακριβές ποσόν – σκότος βαθύ – για να στηριχθεί η αγορά της Ξάνθης αλλά δεν στηρίχθηκε;

Δηλαδή ο κ. Μ. Τσέπελης είχε την δυνατότητα να στηρίξει την τοπική αγορά και δεν το έκανε.
Τελικό συμπέρασμα αν ο δήμαρχος της πόλης ήθελε να βοηθήσει την αγορά της Ξάνθης ας την στήριζε με τα χρήματα που πήρε από την Πολιτική Προστασία λόγω πανδημίας. Αντί αυτού είδαμε να μετατρέπετε ένα κομμάτι αυτών τον χρημάτων σε τσάντες με τρόφιμα για το Δροσερό, θαρρείς και ο άνθρωπος ζει με μία σακούλα τρόφιμα πέραν της μιας ημέρας. Σημειωτέων ότι η δωρεές εταιρειών τροφίμων κάλυπταν ένα μεγάλο μέρος του κενού και άρα τα όποια χρήματα ο Μ. Τσέπελης πήρε από την Πολιτική Προστασία τα έχει έτοιμα να τα ρίξει στην στήριξη της αγοράς. Πώς θα γίνει αυτό; Αν υπάρχει πρόθεση από την πλευρά του δημάρχου θα βρεθεί τρόπος.

Ας στήριζε λοιπόν την τοπική αγορά ο Μ. Τσέπελης αντί να στηρίζει κολλητούς του στον τομέα της ενημέρωσης και ας ζητούσε μετά, πρόσθετη βοήθεια από τον Γεωργιάδη.

Άρα γίνεται αντιληπτός ο λόγος αυτής της πρωτοβουλίας του δημάρχου. Τι γύρευαν λοιπόν στο πλευρό του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Σ. Μωραίτης και η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μ. Τσιακίρογλου;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τους παγίδευσε διότι και ο Σ. Μωραίτης και η Μαίρη Τσιακίρογλου έχουν την εμπειρία για να κρίνουν πότε κάποια πράγματα γίνονται για αυτοπροβολή και πότε πρόκειται να στηρίξουν με ένα ακόμη θετικό βήμα για το καλό του τόπου.

Εκτιμούμε ότι ο Σ. Μωραίτης και η Μαίρη Τσιακίρογλου θα πρέπει να βγούνε και να δηλώσουν ότι μάλλον ο Μ. Τσέπελης τους παγίδευσε.

Εκτός πια αν τα αποτελέσματα από την συνάντηση με τον Άδωνη Γεωργιάδη είναι τόσο θετικά για την Ξάνθη οπότε αξίζει ο κόπος να παραβλέψουμε όλοι, ακόμη μία προσωπική φιέστα αυτοπροβολής του δημάρχου. Είναι όμως;


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου