[ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ «ΚΡΑΤΟΣ» ΤΟΥ ΔΡΟΣΕΡΟΥ; Να παραιτηθεί ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης κ. Γιώρης αν δεν μπορεί να επιβάλει τη Νομιμότητα!!!!]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γλέντι» με... πυροτεχνήματα και μουσική στη διαπασών μέχρι της 4 τα ξημερώματα, ΨΗΦΙΣΜΑ των πολιτών στο fb!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Δροσερό - Ξάνθης. Διατάραξη κοινής ησυχίας απαιτούμε εισαγγελική παρέμβαση!
Για μια ακόμη φορά η ΞΑΝΘΗ δεν κοιμήθηκε και αναγκάστηκε να ξενυχτήσει λόγω του ανεξέλεγκτου «κράτους» του Δροσερού!!!

Συγκεκριμένα στις 9 το βράδυ αρχικά με... πυροτεχνήματα και στη συνέχεια με γλέντι στη διαπασών, οι Δροσερίτες ανεξέλεγκτοι τελείως και γράφοντας όλους τους Νόμους στα υποδήματά τους, χωρίς κανέναν σεβασμό λες κι είναι άλλο...ΚΡΑΤΟΣ, «ξενύχτησαν» όλη τη πόλη!

Αποτέλεσμα; Εκατοντάδες Ξανθιώτες να διαμαρτυρηθούν και στην Αστυνομία γιατί δεν μπόρεσαν να κοιμηθούν, ενώ όταν ζήτησαν από τον αξιωματικός υπηρεσίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, αυτός τους είπε να...μαζέψουν υπογραφές και να πάνε στον Εισαγγελέα, γιατί δεν μπορούσε να κάνει τίποτα!

Η εφημερίδα μας μετά από αυτό κι επειδή δεν είναι δυνατόν φυσικά η αστυνομία να μην μπορεί να επιβάλει την νομιμότητα και να καλεί τους πολίτες να μαζέψουν υπογραφές, απευθύνεται στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του ζητεί επιτέλους να βάλει κάποια τάξη, ενώ απευθυνόμενη στον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης κ.Πασχάλη Γιώρη, από την ώρα που δεν μπορεί να επιβάλει την τάξη, να παραιτηθεί ώστε να αναλάβει κάποιος άλλος, που θα μπορέσει επιτέλους να βάλει ΤΑΞΗ στην «αναρχία» του κράτους του Δροσερού!
Κοινώς, δεν πάει άλλο κύριοι Εισαγγελείς!!!

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΗΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!

Αγαπητοί συμπολίτες της Ξάνθης και ιδιαίτερα οι πολίτες που κατοικείτε κοντά στον οικισμό του Δροσερού Ξάνθης και σας ενοχλεί η ηχορύπανση, ψηφίστε αυτό το ψήφισμα ώστε να μπορέσει ο εισαγγελέας να κινηθεί νομικά.

Επικοινωνήσαμε με ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ του ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΞΑΝΘΗΣ και μας είπε ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι και ότι πρέπει να μαζέψουμε υπογραφές και να πάμε στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζουμε ότι από την 1η Οκτωβρίου, οι ώρες κοινής ησυχίας αφορούν τα χρονικά διαστήματα: Από 15.30 έως 17.30 και από 22.00 έως 7.30. Ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες από την 1η Απριλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, οι ώρες κοινής ησυχίας είναι από 15.00 έως 17.30 από 23.00 έως 7.00.
Με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, απαιτούμε η Αστυνομία επιτέλους να αναλάβει δράση και να αντιμετωπίσει την ανυπόφορη κατάσταση που δημιουργείται, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες με τα ατελείωτα ολονύκτια γαμήλια γλέντια στο Δροσερό Ξάνθης που κρατούν ξάγρυπνη όλη την πόλη!
ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 4637/2019
ΦΕΚ 180/Α/18-11-2019

Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις.
Η νέα διάταξη για τη διατάραξη ησυχίας που περιλαμβάνεται στο Νόμο 4637/2019 για τις τροποποιήσεις σε Ποινικό Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Τι προβλέπουν οι διατάξεις για την κοινή ησυχία
Ειδικότερα, το άρθρο 10 του νόμου 4637 προβλέπει ότι όλες οι παραβάσεις των προεδρικών διαταγµάτων της παραγράφου 1 περίπτωση α΄ του άρθρου 12 του ν. 1481/1984 και των αστυνοµικών διατάξεων της παραγράφου 3 εδάφιο β΄ του ίδιου άρθρου τιµωρούνται µε φυλάκιση έως πέντε µηνών ή χρηµατική ποινή έως εκατόν πενήντα ηµερήσιες µονάδες.
Οι αναφερόμενες διατάξεις προβλέπουν πως με προεδρικά διατάγματα, που εκδίδονται με πρόταση του Υπουργού Δημόσιας τάξης, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τον έλεγχο της λειτουργίας δημόσιων κέντρων, κέντρων παιγνίων, δημόσιων θεαμάτων και καταστημάτων, των οποίων οι άδειες λειτουργίας εκδίδονται από τις αστυνομικές υπηρεσίες, ενώ με αστυνομικές διατάξεις μπορεί να ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στην τήρηση της κοινής ησυχίας.
Με βάση τις παραπάνω διατάξεις έχει εκδοθεί η αστυνομική διάταξη 3/1995, η οποία περιλαμβάνει μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας, θέτοντας απαγορεύσεις σε δημόσια κέντρα (καφενεία, ζαχαροπλαστεία, μπαρ, ταβέρνες κ.λ.π.).
Σύμφωνα με το άρθρο 5 της διάταξης, τα καταστήματα μπορούν να παίζουν μουσική "έως την 22.00' ώρα τη χειμερινή περίοδο και την 23.00' ώρα τη θερινή και μπορεί να παραταθεί ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων, ανάλογα με το είδος των μουσικών οργάνων και τη θέση του κέντρου σε σχέση με τους γύρω κατοικημένους χώρους, για τα κέντρα που λειτουργούν σε κλειστό χώρο μέχρι την 03.00' ώρα και για τα κέντρα που λειτουργούν σε ανοικτό χώρο μέχρι την 02.00' ώρα, με την προϋπόθεση ότι δεν διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων".

Ως προς τις κυρώσεις, η Διάταξη προβλέπει ότι οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 παρ. 6 του Ν. 1481/1984 (δηλαδή με κράτηση ή πρόστιμο) εφ' όσον από άλλη διάταξη δεν τιμωρούνται βαρύτερα.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της νέας διάταξης για την κοινή ησυχία, μετά την κατάργηση των πταισμάτων με την διάταξη του άρθρου 468 παρ.1 του νέου Ποινικού Κώδικα, επιβάλλεται για την άμεση και αδιάκοπη προστασία του ευαίσθητου ζητήματος της κοινής ησυχίας, η αναγωγή τους σε ελαφρά πλημμελήματα, ώστε να εξασφαλίζεται η βεβαίωση αυτών των ποινικών παραβάσεων από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα.

Εν ολίγοις, η διατάραξη ησυχίας αποτελεί πλέον πλημμέλημα και εφαρμόζεται σε αυτή η αυτόφωρη διαδικασία που προβλέπεται στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας - Απαγορεύσεις
Σύμφωνα με το άρθρο 1 της Αστυνομικής διάταξης 3/1995:
Οι ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας καθορίζονται ως εξής:
α. Κατά τη θερινή περίοδο από 15.00' έως 17.30' και από 23.00' έως 07.00'.
β. Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15.30' έως 17.30' και από 22.00' έως 07.30'.
Ως θερινή περίοδος, για την εφαρμογή της παρούσας, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου και ως χειμερινή το χρονικό διάστημα από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.
Κατά τις ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας απαγορεύονται:
α. Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή,με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
β. Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόρασης σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θωρυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικίες ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.
γ. Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
δ. Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενεία, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
ε. Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.
στ. Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου