[Το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θράκης συμμετέχει σήμερα στο συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ο περιορισμός των διαδηλώσεων, ειδικά στην παρούσα περίοδο, δεν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια. Συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο, άφωνο και τους αγώνες του στο γύψο.

Δώσαμε μια πρώτη απάντηση την Τρίτη 30/6 με την δυναμική κινητοποίησή-πικετοφορία στο Δημαρχείο και συνεχίζουμε την μάχη για την απόσυρση του νομοσχεδίου. Δε δεχόμαστε να μπει χαλινάρι στο εργατικό κίνημα! Οι εργαζόμενοι να ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.

Με βάση το «νέο» νομοσχέδιο:
▪«Ο οργανωτής της διαδήλωσης οφείλει να γνωστοποιήσει στην κατά τόπο αστυνομία ή λιμενική αρχή την πρόθεσή του να καλέσει το ευρύ κοινό σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση. Η γνωστοποίηση περιλαμβάνει τα στοιχεία ταυτότητας κι επικοινωνίας του οργανωτή (φυσικό πρόσωπο), τον ακριβή τόπο, το χρόνο έναρξης, λήξης, το σκοπό και το δρομολόγιο της διαδήλωσης». (άρθρο 3)

▪Ο οργανωτής της συγκέντρωσης «συνεργάζεται άμεσα με την αρμόδια αστυνομική αρχή και ιδίως με τον Αστυνομικό Διαμεσολαβητή (σύνδεσμος μεταξύ διαδηλωτών και κράτους) και συμμορφώνεται στις υποδείξεις του παρέχοντας συνδρομή στην τήρηση της τάξης». (άρθρο 4)

▪Αν η κινητοποίηση (πορεία, συγκέντρωση, διαδήλωση) δεν γνωστοποιηθεί «η αστυνομική αρχή δύναται να προβεί στη διάλυση της ανωτέρω συνάθροισης».(άρθρα 3 και 9). Επιπλέον, «επικείμενη δημόσια συνάθροιση μπορεί να απαγορεύεται (κι αν ακόμα έχει γνωστοποιηθεί), αν επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής». (άρθρο 8)

Ανάγεται σε ιδιώνυμο η συμμετοχή σε διαδήλωση, αφού:
▪«Όσοι συμμετέχουν σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, η οποία έχει απαγορευτεί τιμωρούνται με φυλάκιση από ένα (1) έως δύο (2) έτη».(άρθρο 14)

▪«Ο οργανωτής δημόσιας συνάθροισης ευθύνεται για την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής και της ιδιοκτησίας τους…» Με τη διάταξη αυτή ενορχηστρώνεται κι ανοίγει ο δρόμος για εκτεταμένες προβοκάτσιες. (άρθρο 14)

▪Για την απαγόρευση λαμβάνεται υπόψη και ο αριθμός των διαδηλωτών και η δυνατότητα της αστυνομίας για αλλαγή δρομολογίου ή τόπου συγκέντρωσης. (άρθρο 7, παρ. 4)

▪«Εξουσιοδοτείται ο υπουργός δημόσιας τάξης να ρυθμίζει τα περί διάλυσης των συγκεντρώσεων» κατά το δοκούν και με συνοπτικές διαδικασίες. (άρθρο 15)

Το νομοσχέδιο έκτρωμα που έρχεται από την εποχή της χούντας θα μείνει στα χαρτιά!

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο, την Πέμπτη 9 Ιούλη 8 μ.μ. στο Φάρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου