[“Μαζί για τη ζωή”: Γυναίκα από το β. Έβρο διέκοψε τη χημειοθεραπεία της γιατί δεν είχε χρήματα να έρθει στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης”]

Δεν υπάρχουν σχόλια

“Μια δυσάρεστη είδηση έλαβε σήμερα ο Σύλλογος μας, Σύλλογος Καρκινοπαθών & Σπανίων Παθήσεων Νομού Έβρου “Μαζί για Ζωή”.

Γυναίκα που πάσχει από Καρκίνο και κατοικεί στον Έβρο, αναγκάστηκε να διακόψει τις Χημειοθεραπείες της γιατί δεν είχε χρήματα να μετακινηθεί από το Βόρειο κομμάτι του Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.

Η ίδια αναγκάζεται να πηγαινοέρχεται στην Αλεξανδρούπολη και στο ΠΓΝΑ όπου κάνει χημειοθεραπείες.

Η γυναίκα δεν έχει εισοδήματα συνεπώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην δοκιμασία αυτή, διότι ζει με 139 Ευρώ τον μήνα. Η ίδια έχει καταθέσει από Φεβρουάριο μήνα τα χαρτιά της, ώστε να πάρει κάποια σύνταξη αναπηρίας ή επίδομα. Δυστυχώς λόγου του κορωνοϊού υπήρξε σημαντική καθυστέρηση των επιτροπών ΚΕΠΑ και η αίτησή της θα ελεγχθεί τον μήνα Αύγουστο .

Ωστόσο, οι υποχρεώσεις τρέχουν – οι ανάγκες για τη χημειοθεραπεία είναι αμείλικτες. Για το ζήτημα αυτό ενημερώθηκε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Σπανίων Παθήσεων Νομού Έβρου «Μαζί για τη Ζωή» και δραστηριοποιήθηκε αμέσως, αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα. Πλέον, η καρκινοπαθής συμπολίτης μας θα μπορεί να μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να συνεχίσει τις απαραίτητες ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ θεραπείες!

Σήμερα είναι η κυρία αυτή, αύριο μπορεί να είναι ένας από εμάς. Η Πολιτεία, αν και διαθέτει κάποιους μηχανισμούς στήριξης, δυστυχώς αδυνατεί να καλύψει την όποια ανάγκη προκύπτει σε προσωπικό επίπεδο.

Δυστυχώς τα περιστατικά αυτά πλέον όλο και πληθαίνουν. Για αυτό και είμαστε στην δυσάρεστη θέση να ζητάμε και πάλι βοήθεια από τον απλό κόσμο, γνωρίζοντας την ευαισθησία του. Τις δύσκολες ώρες που περνάμε πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι.

Ως Σύλλογος, παρακαλούμε λοιπόν θερμά όλους όσους διαβάζουν την ανάρτηση αυτή, να βοηθήσετε ο καθένας με ό,τι μπορεί στον λογαριασμό του Συλλόγου μας, για να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς, με τη σειρά μας.

Μπορείτε να συνεισφέρετε για το σκοπό μας στον κάτωθι λογαριασμό:
ONOMA ΔIKAIOYXOY: ΣYΛΛOΓOΣ KAPKINOΠAΘΩN ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ MAZI ΓIA ZΩH
IBAN: GR03 0171 1850 0061 8514 5124 001
BIC: PIRBGRAA
Τράπεζα Πειραιώς
Ευχαριστούμε όλους σας για την κατανόηση και την υποστήριξη!”

To
Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου