[Τα κόλπα με τον ανεμιστήρα για περισσότερη δροσιά]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ο ανεμιστήρας είναι η λύση του καλοκαιριού που θα σε βγάλει από τις δύσκολες στιγμές του καύσωνα. Αν δεν έχεις κλιματιστικό ή αν δεν είσαι… θαυμαστής του, τότε η λύση είναι να κάνεις τον ανεμιστήρα σου πιο αποδοτικό.
Και αν δεν ξέρεις τον τρόπο, μπορούμε να σου πούμε δύο κόλπα που θα κάνουν τον ανεμιστήρα σου να φέρνει περισσότερη δροσιά.

Για το πρώτο κόλπο θα χρειαστείτε απλώς ένα μπολ παγάκια. Πάρτε ένα μεταλλικό μπολ που κρατάει περισσότερη ώρα τη θερμοκρασία του περιεχομένου και γεμίστε το με παγάκια. Βάλτε το μπολ μπροστά από τον ανεμιστήρα ώστε αυτός να «φυσάει» τον αέρα πάνω στα παγάκια. Με αυτόν τον τρόπο όλο το δωμάτιο θα δροσιστεί πολύ καλύτερα.

Το δεύτερο κόλπο έχει να κάνει με τη σωστή θέση του ανεμιστήρα. Κι αυτό γιατί μια λάθος θέση μπορεί να κάνει τον ανεμιστήρα μη αποτελεσματικό, πράγμα που οι περισσότερο αγνοούν. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε τον ανεμιστήρα να «κοιτάει» προς το παράθυρο. Ιδανικά καλό θα ήταν πίσω από τον ανεμιστήρα να υπάρχει ανοιχτή πόρτα ή κάποιο άλλο παράθυρο ώστε να δημιουργείται ρεύμα. Πώς λειτουργεί αυτό το τρικ; Ο ανεμιστήρας σπρώχνει τον ζεστό αέρα προς τα έξω, βάζοντας δροσερό αέρα στο δωμάτιο και βοηθώντας το ρεύμα που δημιουργείται να μπει σε όλο τον χώρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου