[Πώς να παραμένει δροσερό το σπίτι τις ημέρες του καύσωνα]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι υψηλές θερμοκρασίες αν και αναμενόμενες, είναι πολύ δύσκολες για να τις διαχειριστεί κανείς.
Οσοι επιλέγουν να μην μετακινούνται μέσα στην πόλη τις ημέρες που έχουμε καύσωνα, κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν το σπίτι τους δροσερό.

Οι υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν την ανάγκη όλο και περισσότερο της χρήσης του κλιματιστικού σε όσα σπίτια διαθέτουν, γεγονός το οποίο πέρα απ’ το κόστος, δυσχεραίνει την ατμόσφαιρα του σπιτιού.

Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε ώστε να παραμείνει το σπίτι σας δροσερό, χωρίς κλιματιστικό;

Κρατήστε τις κουρτίνες κλειστές
Έχοντας τις κουρτίνες των δωματίων σας κλειστές μπορεί να έχετε λιγότερο φυσικό φως στο σπίτι αλλά κερδίζετε σε δροσιά, αφού η θερμοκρασία του σπιτιού διατηρείται σε πιο χαμηλά επίπεδα. Δοκιμάστε παράλληλα να έχετε κάποια πόρτα ανοιχτή για λίγη ώρα για να κυκλοφορεί ο αέρας.

Περιορίστε τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών
Αν μπορείτε μειώστε για παράδειγμα τη λειτουργία της κουζίνας σας ή του σίδερου καθώς εκπέμπουν μεγάλη θερμότητα και υψηλές θερμοκρασίες που κάνουν την ατμόσφαιρα ακόμη πιο δύσκολη. Αν έχετε το περιθώριο, για παράδειγμα, αφήστε το πολύ σιδέρωμα για μια μέρα με λιγότερη ζέστη.

Κατεβάστε τις τέντες την ώρα του ήλιου
Προτιμήστε να έχετε κατεβασμένες τις τέντες την ώρα που ο ήλιος «χτυπάει» στο σπίτι σας αλλά το απόγευμα και το βραδάκι σηκώστε τις ώστε να μπαίνει καθαρός αέρας και δροσιά στο σπίτι. Με αυτό τον τρόπο αερίζεται το σπίτι σας και δημιουργείται ένα ήπιο ρεύμα δροσιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου