[Προβληματισμός για το αν τελικά θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί τα τελευταία 24ώρα στη Θράκη με αιτία το που θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α-Β, Παίδων – Κορασίδων και Εφήβων – Νεανίδων που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη από 25 έως 27 Ιουλίου στο κλειστό κολυμβητήριο “Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης”.

Ωστόσο σύμφωνα με τον αγωνιστικό προγραμματισμό των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων που ανακοίνωσε η ΚΟΕ, φαίνεται πως η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος «σπάει στα δύο» και ένα μέρος του θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα.

Στις 3/6/2020 η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος είχε στείλει έγγραφο στο Δήμο Αλεξανδρούπολης για να ζητήσει την διάθεση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου για τη διεξαγωγή του ανωτέρου αγώνα και μεταξύ άλλων αναφέρει προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Θεόδωρο Βουρδόλη:

Με κριτήριο τις δυνατόν μικρότερες μετακινήσεις των σωματείων και την συγκέντρωση του μικρότερου αριθμού κολυμβητών-τριών, τα σωματεία χωρίστηκαν σε επτά περιφέρειες. Μία από αυτές είναι και της Ανατ. Μακεδονίας –Θράκης στην οποία μετέχουν όλα τα σωματεία αυτής. Σαν τόπο διεξαγωγής επιλέξαμε το κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης δεδομένου ότι μεγαλύτερος αριθμός των σωματείων και ακολουθία κολυμβητών-τριών βρίσκονται στην Θράκη”.


Ο προβληματισμός που επικρατεί στα κολυμβητικά σωματεία έχει να κάνει με τις μετακινήσεις που θα απαιτηθούν από τους μικρούς αθλητές, όπως πχ. από την Ορεστιάδα προς την Καβάλα που είναι 280 χιλιόμετρα.

Τον προγραμματισμό για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης ανακοινώνει η ΚΟΕ, αποστέλλοντας ήδη στα σωματεία τα σχετικά Πρωτόκολλα διεξαγωγής τους.

Σύμφωνα με αυτό, τα Πανελλήνια πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σε μορφή τελικών σειρών στις επτά (7) Περιφέρειες για τις Αναπτυξιακές Κατηγορίες, ενώ το Εθνικό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί ταυτόχρονα, σε Νότο (Αθήνα) και Βορρά (Θεσσαλονίκη), με τον ίδιο τρόπο.

Τα Κολυμβητήρια διεξαγωγής των αγώνων:
Αττική: ΟΑΚΑ
Θεσσαλονίκη: Ποσειδώνιο
Ηπείρου: Εθνικό Ιωαννίνων
Πελοποννήσου: “Αντώνης Πεπανός”, Πάτρα
Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης: Δημοτικό Αλεξανδρούπολης
Θεσσαλίας: Ανοιχτό Λάρισας
Κρήτης: Εθνικό Ηρακλείου

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων, είναι:
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναπτυξιακών Ηλικιών (Παμπαίδων / Παγκορασίδων, Παίδων / Κορασίδων, Εφήβων / Νεανίδων): 25 – 29 Ιουλίου

Οι δηλώσεις συμμετοχής έως τις 10 Ιουλίου

Εθνικό Πρωτάθλημα
Α. Νότια Ελλάδα (ΟΑΚΑ): 5-6 Αυγούστου
Β. Βόρεια Ελλάδα (Ποσειδώνιο): 5-6 Αυγούστου
Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 31 Ιουλίου


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου