[Συναγερμός για θετικό κρούσμα σε τρόφιμο γηροκομείου της Καβάλας που επισκέφθηκε τη.....Ξάνθη! Δηλώσεις του Δημάρχου Καβάλας.]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ειδικότερα και σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Έθνος ο δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, ο ηλικιωμένος είχε φύγει από το γηροκομείο και ταξίδεψε στη γειτονική Ξάνθη. Στο γηροκομείο επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής 5 Ιουλίου και εργαζόμενοι διαπίστωσαν ότι έχει ανεβάσει πυρετό. Το πρωί της Δευτέρας 6 Ιουλίου του έγινε τεστ για τον κορονοϊό, τα αποτελέσματα του οποίου ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 8 Ιουλίου και διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον ιό.
Αμέσως, απομονώθηκε και μεταφέρθηκε στο ειδικό τμήμα για τον κορονοϊό του νοσοκομείου Καβάλας, όπου και νοσηλεύεται. Μέχρι στιγμής ο ασθενής παρουσιάζει ήπια συμπτώματα της νόσου. Σύμφωνα με τον κ. Μουριάδη, από το πρωί της Πέμπτης κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στο «Κωνστάντειο» Γηροκομείο και κάνει τεστ σε άλλους τρόφιμους, που ήρθαν σε επαφή με τον θετικό στον ιό ηλικιωμένο. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και προσπάθεια ιχνηλάτησης τυχόν άλλων επαφών του ηλικιωμένου, αν και δεν φαίνεται ότι τις τελευταίες μέρες τον επισκέφθηκε κάποιος συγγενής του ή φίλος του.

«Είναι καλό να βρισκόμαστε όλοι σε μία εγρήγορση, διότι χαλαρώσαμε πάρα πολύ. Πολλοί, μάλιστα, πιστεύουν και σε ανόητες φήμες ότι δεν υπάρχει κορονοϊός. Δυστυχώς, ως λαός το έχουμε το συνομωσιολογικό μέσα μας», τονίζει στο Έθνος ο δήμαρχος Καβάλας.

Αναστασία Κοτανίδου: Το δεύτερο κύμα θα έρθει Νοέμβριο – Δεκέμβριο
Τη δική της εκτίμηση κάνει η καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και σημείωσε ότι θα χτυπήσει «Νοέμβριο προς Δεκέμβριο γιατί τότε θα κλειστούμε μέσα σε κλειστούς χώρους. Η ίδια έσπευσε να τονίσει: «έχουμε την τύχη στην Ελλάδα να έχουμε καλό κλίμα που μας βοηθάει να είμαστε για μεγαλύτερο διάστημα έξω ώστε να μην συνωστιζόμαστε και να έχουμε αποστάσεις».

Σε ερώτηση για τα πανηγύρια σημείωσε ότι: «Ενέχουν κινδύνους γιατί γίνεται ένας τεράστιος συνωστισμός. Όταν συνωστίζονται 200-300-1000 άτομα σε έναν χώρο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν υπάρχει ένας φορέας του ιού όπως αγκαλιάζονται θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα». Σε ραδιοφωνική συνέντευξη κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις ακόμα και όταν βρίσκονται με «φίλους ή την παρέα σας».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου