[Αναβάλλεται, λόγω κορονοϊού, η 26η Συνάντηση Νέων Άρδα – Ποια διοργάνωση θα την αντικαταστήσει]

Δεν υπάρχουν σχόλια
Η Συνάντηση Νέων Άρδα που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Έβρο γίνεται για πέντε ολόκληρες μέρες ένα σημείο επαφής 25000-30000 ανθρώπων που συρρέουν για να απολαύσουν τα αγαπημένα τους μουσικά σχήματα.

Ωστόσο, το φεστιβάλ που φέτος θα βρισκόταν στον 26ο χρόνο του και θα πραγματοποιούνταν από 22 έως 26 Ιουλίου από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας, ακυρώνεται, λόγω κορονοϊού, αφού οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να το μεταθέσουν για το καλοκαίρι του 2021.

Οι διοργανωτές όμως δεν θα παραμείνουν με δεμένα τα χέρια. Στη θέση του φεστιβάλ θα πραγματοποιήσουν μια άλλη διοργάνωση που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, θα είναι τριήμερη αντί για πενθήμερη και θα περιλάβει μουσικές συναυλίες.

Αν και το πρόγραμμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη θα πραγματοποιηθεί από 24-26 Ιουλίου και θα περιλάβει εμφανίσεις των Δημοσθένη Αρχοντούλη, Εβρίτικης Ζυγιάς, Μάρθας Φιντζήλα και Ρένας Μόρφη.

Όλες θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο στα Πεύκα Ορεστιάδας και θα έχουν ελεύθερη είσοδο. «Στόχος μας είναι να συμβαδίσουμε με την ΚΥΑ του υπουργείου που μιλάει μόνο για καθήμενους. Γι αυτό επιλέξαμε ένα πιο ακουστικό πρόγραμμα. Το θεατράκι είναι χωρητικότητας 1000 ατόμων άρα με βάση τη νέα οδηγία για το 75% της πληρότητας που έχει έρθει πρόσφατα, μπορούν να καθίσουν 750. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας θα έχουμε τρεις καρέκλες μέσα και μια έξω, δηλαδή κάθε τέταρτη καρέκλα θα έχει ένα Χ στην οποία δεν θα κάθεται κάποιος επισκέπτης», τονίζει ο κ. Βαρσαμακίδης πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας.

Ως προς την επιλογή των καλλιτεχνών ο ίδιος επισημαίνει: «Εστιάσαμε λίγο στην εντοπιότητα, αφού όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν έχουν κατά κάποιον τρόπο σχέση με τον Έβρο».

Ο προϋπολογισμός της διοργάνωσης φτάνει στα 20500 ευρώ, από τα οποία τα 5.500 είναι επιχορήγηση του ΥΠΠΟ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου