[Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, οι Λογιστές Φοροτεχνικοί της Ξάνθης απέχουν από τα καθήκοντά τους! –Ποια είναι τα αιτήματά τους.]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, θα απέχουμε των εργασιών μας και δεν θα κάνουμε καμία υποβολή σε καμία πλατφόρμα.

Απέχουμε και ζητούμε την κατανόησή και τη συμπαράστασή επιχειρήσεων και πολιτών επειδή:
Λειτουργήσαμε ολόκληρο το δημόσιο τομέα σε ένα δύσκολο τρίμηνο εν καιρώ Κορονοϊού, τη στιγμή που οι δημόσιες υπηρεσίες προστάτευαν τους υπαλλήλους τους βγάζοντας τους σε αναστολές από τις εργασίες τους και συνεχίζουμε ακόμη να λειτουργούμε με τον ίδιο εξουθενωτικό τρόπο!!!

Με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και με το πρόσχημα του Κορονοϊού ως άλλοθι , όλες οι Υπηρεσίες του Δημοσίου έπαψαν να εξυπηρετούν δια ζώσης και προώθησαν όλη τη δική τους διεκπεραίωση στα λογιστικά γραφεία και αναρωτιόμαστε αν πράγματι έχουμε ανοσία και είμαστε ατρόμητοι εμείς οι λογιστές.

Ο κλάδος μας υπέβαλλε ερώτημα στον ΕΟΔΥ για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που θα έπρεπε να λάβουμε, αφού τα γραφεία μας δέχονταν και δέχονται συνεχώς τους πολίτες, τους οποίους δεν δέχεται το Δημόσιο.

Απάντηση ακόμα δεν έχουμε λάβει!!!!!!!
Και ούτε θα λάβουμε, γιατί δεν τους ενδιαφέρουμε, είμαστε αναλώσιμοι!
Μας φόρτωσαν με ατελείωτες ΠΝΠ και εκατοντάδες ερμηνευτικές αυτών, με χιλιάδες σελίδες. Άνοιξαν νέες φόρμες υποβολών για τα πάντα για τον κάθε πικραμένο, που τυγχάνει και ψηφοφόρος σε βάθος χρόνου, και δεν έδωσαν μια διευκρίνηση για τον τρόπο λειτουργίας αυτών των πλατφορμών που έστησαν. Έπρεπε να μαντεύουμε σαν την Πυθία για να πάρουμε τη σωστή απόφαση, για το πώς θέλουν οι άσχετοι που το παίζουν σχετικοί στα υπουργεία να υποβάλλουμε αυτές τις αιτήσεις – δηλώσεις είτε στην ΕΡΓΑΝΗ, είτε στην ΑΑΔΕ. Αυτά όλα δεν είχαν να κάνουν όμως μόνο με εμάς τους λογιστές, είχε να κάνει πρωτίστως με το ότι αν κάναμε κάποιο λάθος οι πελάτες μας, εσείς όλοι δηλαδή, δεν θα λαμβάνατε τις όποιες παροχές μοιράστηκαν με σκοπό την επιβίωση των πληττόμενων πολιτών εν καιρώ covid 19. Δηλαδή ουσιαστικά το όποιο λάθος μας από κακή ερμηνεία του νόμου, που το κακό κράτος δεν φρόντισε να υπάρχει, θα αποτυπωνόταν σε αποκλεισμό πολιτών από παροχές που αφορούσαν την επιβίωση τους!

Σήμερα τα συναρμόδια υπουργεία, ενώ είχαν τον χρόνο από τον Απρίλιο ακόμα, να νομοθετήσουν σωστά, συνεχίζουν να μας εμπαίζουν δίνοντας κακές διευκρινήσεις όπως για το Δώρο Πάσχα στις 25 Ιουνίου αργά το βράδυ, με οριακή προθεσμία 30 Ιουνίου, με εγκυκλίους εκτρώματα και ζητώντας να πληρωθούν από τις επιχειρήσεις ακόμα και οι υποχρεώσεις που ανέλαβε το δημόσιο, ζητώντας από τις επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση από εμάς τους λογιστές (αφού δεν έχουμε άλλες δουλειές), να κάνουμε 3 επιπλέον υποβολές για το ίδιο πράγμα. Με ημερομηνίες ασφυκτικές στις οποίες λήγουν ταυτόχρονα πολλές υποχρεώσεις με μία από αυτές, οι λεγόμενες δηλώσεις covid, ώστε οι ιδιοκτήτες ακινήτων να μην πληρώσουν επιπλέον φόρους για ποσά που δεν εισέπραξαν βάσει της ΠΝΠ. Με διορθώσεις σε συμβόλαια, τροποποιήσεις, λύσεις από το 2014 και έπειτα.

Σεβασμός για τον λογιστή ΜΗΔΕΝ.
Σεβασμός για τον επιχειρηματία ΜΗΔΕΝ.
Σεβασμός για τον φορολογούμενο πολίτη ΜΗΔΕΝ.

Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι όσοι ασκούμε το επάγγελμα του Λογιστή- Φοροτεχνικού δεν πρέπει να νοσούμε, δεν πρέπει να αποκτούμε παιδιά, και αυτό γιατί είμαστε το μόνο επάγγελμα που δεν προβλέπει στο πλαίσιο λειτουργίας του την αρρώστια, ούτε καν την γρίπη. Όσοι εισέρχονται σ' αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν!

Οι δε πελάτες μας είναι ξεκρέμαστοι αν ο λογιστής τους πάθει έμφραγμα, ή καρκίνο και χρειαστεί να νοσηλευθεί ο άνθρωπος για να δώσει την μάχη της ζωής του, ενώ τα συναρμόδια υπουργεία, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και συνεχίζουν να μην αναγνωρίζουν ασθένεια σε επαγγελματία λογιστή, ακόμα και τώρα με τον Κορονοϊό!

Αλήθεια αν ασθενήσει ο λογιστής σου από covid 19 και κλείσει το γραφείο του, μεγάλο ή μικρό, για ένα τρίμηνο αγαπητέ φίλε και φίλη εσένα που έχεις ένα σωρό υποχρεώσεις ποιος θα μπορέσει να στις υλοποιήσει στην ώρα τους και να μην ξεχάσεις το όνομα σου από τα πρόστιμα;

Δεν απέχουμε λοιπόν λόγω ιδιοτροπίας ή συντεχνιακής νοοτροπίας, δυστυχώς το επάγγελμα μας παρότι εντελώς αναγκαίο στη σημερινή πραγματικότητα, γνωρίζει ταυτόχρονα και μια απαξίωση, με ηθελημένη υποβάθμιση του ρόλου μας από όσους ηγούνται στα αρμόδια υπουργεία.

Η ΑΠΟΧΗ μας έχει διπλό σκοπό:
Να έχουμε ένα καλύτερο αύριο, ως επαγγελματίες και ως επιστήμονες και να παρέχουμε σωστές υπηρεσίες σε σας, πολίτες και επιχειρήσεις, αλλά και για να σας προστατέψουμε από κινδύνους που θέτει μια κακή δομή που έχει θεσπίσει το κράτος προς τον πολίτη και την επιχειρηματικότητα!!!
Καταλάβατε λοιπόν πολίτες φορολογούμενοι και επιχειρήσεις, γιατί η ΑΠΟΧΗ ;;;;;;

Να γνωρίζετε λοιπόν ότι η αποχή δεν είναι συντεχνιακό καπρίτσιο, αλλά αποτελεί μονόδρομο για εμάς τους Λογιστές Φοροτεχνικούς, που μέσα από αυτόν προσπαθούμε να κερδίσουμε έναν ελάχιστο σεβασμό από τα συναρμόδια υπουργεία, να υπερασπιστούμε δε την επιστημονική και επαγγελματική μας υπόσταση, που βάλλεται από τις ατελείωτες παλινωδίες τους και τέλος να υποστηρίξουμε τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και των πολιτών που αν μη τι άλλο μας εμπιστεύονται τόσα χρόνια! 

Γι αυτό ζητούμε τη συμπαράστασή σας.
Με τιμή
Για το Δ.Σ. ΕΦΕΕ ΞΑΝΘΗΣ
Η Πρόεδρος
Μπατζακίδου Ειρήνη
Ο Αντιπρόεδρος
Μέκακας Μαυρουδής
Ο Γραμματέας Σαββίδης Βασίλειος
Ο Ταμίας Γρηγόρη Παντελής
Το Μέλος Παγωνάκης Δημήτριος
Το Μέλος Λυμπερίδης Σωτήριος


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου