[Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και Θάσου: Οι νικητές του Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Χειμώνας στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης 2020»]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Φορέας Διαχείρισης (Φ.Δ.) Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και Θάσου διοργάνωσε Διαγωνισμό Φωτογραφίας. Το θέμα του Διαγωνισμού Φωτογραφίας ήταν «Χειμώνας στο ΕΠΑΜΑΘ 2020». Δεκτές στο διαγωνισμό ήταν φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί μέσα στα γεωγραφικά όρια ευθύνης του ΦΔ. Υποβλήθηκαν φωτογραφίες από κατοίκους διαφόρων περιοχών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και η ανάδειξη των καλύτερων φωτογραφιών έγινε σε τρία στάδια:

1ο στάδιο: Ανάδειξη των τεσσάρων καλύτερων φωτογραφιών από το κοινό «φωτογραφίες κοινού» διά μέσω ψηφοφορίας από την ψηφιακή εφαρμογή facebook. Οι τέσσερις διακριθείσες φωτογραφίες ήταν των Τσάγκα Φώτιου, Δημητρίου Γεωργίας, Θεολόγου Αναστασίας και Μυτακίδη Ανάργυρου.

2ο στάδιο: Ανάδειξη των τεσσάρων καλύτερων φωτογραφιών από Επιτροπή Αξιολόγησης (στις οποίες δεν λήφθηκαν υπόψη οι τέσσερις διακριθείσες φωτογραφίες κοινού). Οι τέσσερις καλύτερες φωτογραφίες ήταν των Κανέλλη Ευγενίας, Κούκλα Δήμου, Χρήστου Παρασκευής, Τζιάτα Βασίλειου.

3ο στάδιο: Ανάδειξη της καλύτερης φωτογραφίας από το σύνολο των τεσσάρων φωτογραφιών κοινού και των τεσσάρων φωτογραφιών της Επιτροπής Αξιολόγησης. Την υψηλότερη βαθμολογία συγκέντρωσαν οι φωτογραφίες της κας Ευγενίας Κανέλλη και του κου Δήμου Κούκλα που είχαν θέμα ένα γλάρο που ετοιμάζεται να πετάξει με φόντο τη λιμνοθάλασσα στο Πόρτο Λάγος και ένα αρπακτικό πτηνό με ανοιχτά φτερά αντίστοιχα. Οι φωτογραφίες αυτές λαμβάνουν τον τίτλο «Φωτογραφίες ΕΠΑΜΑΘ 2020».

Οι δύο τελικοί νικητές εκτός της μιας διήμερης διανυκτέρευσης σε συνεργαζόμενο ξενοδοχείο λαμβάνουν ως επιπλέον δώρο δύο πλήρεις ξεναγήσεις στα δύο Κέντρα Πληροφόρησης του Φ.Δ. στο Πόρτο Λάγος και στην Κεραμωτή.

Επιπλέον, στις οκτώ φωτογραφίες που ξεχώρισαν είχε προβλεφθεί η απονομή βραβείων και η δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, . Καθώς, οι εξελίξεις των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς της επιδημίας επέφεραν την υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας των καταλυμάτων γίνεται αντιληπτό ότι, επί του παρόντος δεν μπορούν να αποδοθούν τα παραπάνω βραβεία. Επίσης, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν και οι εκδηλώσεις έκθεσης φωτογραφιών και απονομής των βραβείων στους νικητές. Σε περίπτωση που οι συνθήκες γίνουν ευνοϊκές τότε θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Ο Φ.Δ. Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και Θάσου ευχαριστεί θερμά την επιτροπή αξιολόγησης των έργων ζωγραφικής, η οποία αποτελούνταν από τους κ. Γρηγόριο Λεοντιάδη επαγγελματία φωτογράφο, κα Ασημίνα Γαλουντζή ερασιτέχνη φωτογράφο και κ. Γεώργιο Γκαϊντατζή Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης.

Τέλος, ο Φ.Δ. συγχαίρει και ευχαριστεί τους συμμετέχοντες φωτογράφους που απέστειλαν ένα έργο τους, τους χορηγούς των βραβείων για την παραχώρηση διαμονής στα καταλύματά τους και τα τοπικά και εθνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία πρόβαλαν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού. Ευελπιστούμε πως κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος του επόμενου έτους (2021) θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με φυσική παρουσία όλων μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου