ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αγαπητοί συμπολίτες,
αγαπητοί συγγενείς των παππούδων και των γιαγιάδων μας,
αγαπητοί φίλοι του Γηροκομείου «της καρδιάς μας».

Παρακολουθώντας από την πρώτη στιγμή στενά τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοιού, είχαμε λάβει όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, μέτρα προληπτικά και επικουρικά σε σχέση και με τις ανακοινώσεις και υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, προκειμένου να θωρακίσουμε υγειονομικά το γηροκομείο «της καρδιάς μας» κάτι που το πράξαμε από τις 27 Φεβρουαρίου. Από τις 11 Μαρτίου 2020 μάλιστα ενεργοποιήσαμε μόνοι μας με ευθύνη της διοίκησης την εντολή της καθολικής διακοπής των επισκεπτηρίων είτε των συγγενών , είτε των εκπροσώπων φορέων και λοιπών φίλων του ιδρύματος όπως και της διακοπής της λειτουργίας του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης. Κατά κοινή ομολογία τα καταφέραμε αρκετά καλά.

Επισημαίνουμε ξανά ότι όλα τα μέτρα ήταν και είναι καθαρά προληπτικά και όχι κατασταλτικά διότι έχουμε να προστατεύσουμε εβδομήντα τέσσερις (74) ηλικιωμένους και τριάντα τέσσερις (34) εργαζομένους με τις οικογένειές τους.

Ήρθε η ώρα και η στιγμή όμως μετά από ογδόντα μία ημέρες εγκλεισμού και απομόνωσης να «ανοίξουμε» και πάλι σιγά σιγά, πιλοτικά, σχολαστικά και με προσοχή τις πόρτες του γηροκομείου μας.

Επαναλειτουργούμε λοιπόν το επισκεπτήριο για όλη τη διάρκεια του μηνός Ιουνίου αλλά με σχετικά αυστηρούς όρους. Όρους που επιβάλλει η εμπειρία μας αλλά και η συνείδησή μας προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και όλα αυτά που πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα της καραντίνας μας. Ο μήνας Ιούνιος θα αποτελέσει μια δοκιμαστική περίοδος επισκέψεων και ελεγχόμενων επαφών που θα μας καθοδηγήσει σε περισσότερα συμπεράσματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της μετάδοσής της για τους επόμενους μήνες.

Παραθέτουμε λοιπόν τις οδηγίες και τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα πραγματοποιούνται εφεξής τα επισκεπτήρια στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και συγκεκριμένα:
  1. Προτρέπονται οι συγγενείς να κλείσουν άμεσα το ραντεβού επίσκεψής τους στο τηλέφωνο 2541023114 με μία από τις υπεύθυνες προϊσταμένες της νοσηλευτικής υπηρεσίας κ. Λαφτσή, κ. Συνόμογλου και κ. Πανταζίδου και τις πρωινές ώρες μεταξύ 11:00πμ-13:00μμ.
  2. Το επισκεπτήριο θα πραγματοποιείται από Δευτέρα έως και Σάββατο και μεταξύ των ωρών 10:00πμ-12:00μμ το πρωί και 18:00μμ-18:30μμ το απόγευμα.
  3. Το επισκεπτήριο θα πραγματοποιείται για κάθε συγγενή μόνο μία φορά εβδομαδιαίως για κάθε τρόφιμο και θα διαρκεί έως μισή ώρα για λόγους ασφαλείας.
  4. Οι επισκέπτες είναι υποχρεωμένοι κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου να τηρούν τις οδηγίες, συστάσεις και υποδείξεις της διοίκησης και του επιβλέποντος νοσηλευτικού προσωπικού. Αυτό μεταφράζεται ως εξής :

Με δεδομένο ότι όλοι οι επισκέπτες τηρούν ήδη σε υψηλό επίπεδο την ατομική και κοινωνική ευθύνη τους, απέναντι στον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοιού, πιστεύουμε να αναβάλλουν ή ακυρώνουν την επίσκεψή τους εάν δεν αισθάνονται καλά ή έχουν τις γνωστές από όλους ενδείξεις-συμπτώματα (κρυολόγημα, πυρετός συνάχι, βήχας κλπ) ή έχουν έρθει σε επαφή με άτομα που ασθενούν γενικώς. Επιπλέον τους ενημερώνουμε ότι κατά την είσοδό τους και την παραμονή τους το προαναφερόμενο μισάωρο του επισκεπτηρίου, θα ακολουθηθούν τα κάτωθι βήματα ασφαλείας, προστασίας και υγιεινής :

-υποχρεωτική θερμομέτρηση του συγγενούς κατά την είσοδο του στις εγκαταστάσεις του γηροκομείου,

-το γηροκομείο θα χορηγεί μάσκα, αντισηπτικό, γάντια και λοιπό εξοπλισμό στον επισκέπτη, ασχέτως αν φέρει μαζί του ήδη την ατομική του προστασία και αυτό προκειμένου το επιβλέπων προσωπικό να ελέγχει την ορθή τοποθέτηση και χρήση των υλικών προστασίας,

-καθ’ όλη τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, θα κρατείται η φυσική απόσταση του ενάμιση (1,5) μέτρου,

-το προσωπικό θα ελέγχει καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης τη σωστή χρήση και εφαρμογή του χορηγούμενου εξοπλισμού, όπως και θα εποπτεύει διακριτικά από απόσταση.

-κατά την έξοδο των επισκεπτών, θα παραδίδεται ο χορηγούμενος εξοπλισμός σε ειδικό κάδο ασφαλείας.

-Τέλος απαγορεύονται τα τρόφιμα κατ’ ιδίαν στα χέρια των παππούδων και των γιαγιάδων μας, ενώ το προσωπικό θα παραλαμβάνει μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

Ενημερωτικά για τους περιπατητικούς τροφίμους το επισκεπτήριο θα πραγματοποιείται σε συγκεκριμένα σημεία του εξωτερικού προαύλιου χώρου. Για δε τους κατακεκλιμένους τροφίμους, οι συγγενείς θα επισκέπτονται το δωμάτιο με επιπλέον εξοπλισμό που θα τους χορηγήσει το γηροκομείο (πχ. ποδονάρια, φόρμα προστασίας μίας χρήσεως ).

Επίσης όσον αφορά τους συγγενείς των παππούδων και των γιαγιάδων μας που φιλοξενούμε και οι οποίοι για διαφόρους λόγους αδυνατούν να τους επισκεπτούν, μπορούν να συνεχίσουν να ενημερώνονται και να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 2541023114 από τις 10:00πμ έως τις 14:30μμ και από τις 17:00μμ έως τις 18:30μμ.

Ακόμη, επισημαίνουμε ότι εάν σε κάποια περίπτωση κριθεί από την ιατρική και νοσηλευτική υπηρεσία σε συνεργασία και εισήγηση της ψυχολόγου του ιδρύματος, ότι πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη συχνότητα για επίσκεψη συγγενή για καθαρά υποστηρικτικούς ψυχολογικούς λόγους σε φιλοξενούμενο ηλικιωμένο, τότε αυτή θα πραγματοποιηθεί.

Τέλος, για τους συγγενείς και τους οικείους που είναι μακριά, εκτός Ξάνθης και εκτός Ελλάδος, τους ενημερώνουμε ότι εκτός από την τηλεφωνική επικοινωνία με τους αγαπημένους τους, μπορούνε πλέον να χρησιμοποιήσουνε τις εφαρμογές skype και messenger και μέσω κάμερας και εικόνας να επικοινωνήσουνε. Η ΜΚΟ «ΔΕΣΜΟΣ» μας χορήγησε από δωρεές, δέκα (10) tablets για την εξυπηρέτηση των παππούδων και των γιαγιάδων μας.

Αγαπητοί μου,
ζητούμε και πάλι την υπομονή σας και την κατανόησή σας. Έτσι και αλλιώς και με τις δικές σας προσπάθειες καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και σιγά σιγά να οδεύουμε προς μερική κανονικότητα. Όλοι μαζί το μπορέσαμε και όλοι μαζί θα το καταφέρουμε και στη συνέχεια.

Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης
Ξάνθη, 31 Μαίου 2020


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου