Πώς να οργανώσετε τα καλλυντικά σας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Για να ξέρετε πάντα πού έχετε τί και να μην επικρατεί ένα χάος στο μπουντουάρ ή το μπάνιο σας, ξεχωρίστε τα καλλυντικά σας αναλόγως με το πόσο συχνά τα χρησιμοποιείτε και εν συνεχεία οργανώστε τα πιο συγκεκριμένα ανά κατηγορία.
Αν σας λείπουν ιδέες για το πώς μπορεί να γίνει αυτό, παρακάτω θα βρείτε τρεις συμβουλές με οργανωτικά αντικείμενα που ήδη έχετε στο σπίτι και (ίσως) δεν γνωρίζατε ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην οργάνωση των καλλυντικών σας.

Δίσκος οργάνωσης για μαχαιροπίρουνα
Μπορεί ο εμπνευστής του να τον δημιούργησε για να ξεχωρίζουμε πιο εύκολα τα μαχαιροπίρουνα, ωστόσο, ο δίσκος που βάζουμε μέσα στο συρτάρι της κουζίνας αποτελεί τέλεια οργανωτική λύση και για τα καλλυντικά. Μπορείτε να τα κατηγοριοποιήσετε ανάλογα τον αριθμό των τμημάτων με το μέγεθος, το είδος ή το χρώμα τους.

Γυάλινα βάζα
Τα γυάλινα βάζα που αποθηκεύετε στα ντουλάπια της κουζίνας, αποδεικνύονται άκρως χρηστικά για την οργάνωση των καλλυντικών σας. Τοποθετήστε μέσα σε αυτά κόκκους καφέ, ρύζι, κοχύλια κ.α. και τοποθετήστε τα πινέλα του μακιγιάζ σας κατακόρυφα. Εκτός του ότι με αυτόν τον τρόπο στεγνώνουν πιο γρήγορα, δεν ακουμπάνε μεταξύ τους κι έτσι δεν λερώνει το ένα το άλλο. Για να μην σκονίζονται επιλέξτε ένα ψηλό βάζο και κλείστε τα με καπάκι, αφού έχετε σιγουρευτεί ότι είναι εντελώς στεγνά.

Κρεμαστή θήκη παπουτσιών
Οι κρεμαστές θήκες παπουτσιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα καλλυντικά που δεν χρησιμοποιείτε και πολύ συχνά. Προτιμήστε διάφανο χρώμα έτσι ώστε να βλέπετε τι υπάρχει μέσα στην καθεμία και κρεμάστε την στο εσωτερικό του φύλλου της ντουλάπας με τη βοήθεια μίας κρεμάστρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου