Πόρτο Λάγος: Αναγκαία τα αντιπλημμυρικά έργα στις υποδομές του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Την επίλυση χρόνιων προβλημάτων θέτουν για μια ακόμη φορά τα μέλη και η διοίκηση του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας και Βιστωνικού Κόλπου «Ο Άγιος Νικόλαος» στο Πόρτο Λάγος της Ξάνθης. Πρόκειται κυρίως για έργα αφορούν κυρίως στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων αλλά και στην αποκατάσταση των υποδομών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συνεταιρισμού του κ. Γιώργου Γκίλη στην ΕΡΤ Κομοτηνής εκχειλιστήρας του Πόρτο Λάγους λόγω παλαιότητας και φθορών αδυνατεί να παίξει το ρόλο του ως αντιπλημμυρικό έργο με αποτέλεσμα να αποτελεί εδώ και χρόνια πρόβλημα στη λειτουργία του συνεταιρισμού προκαλώντας απώλεια παραγωγής και φθορές στις εγκαταστάσεις του.

Όπως τονίζει ο κος Γκίλης η αδυναμία του αυτή θέτει σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών που ζουν στον οικισμό του Πόρτο Λάγος και περιφερειακά της λιμνοθάλασσας καθώς μένουν απροστάτευτοι από τα πλημμυρικά φαινόμενα που τα τελευταία χρόνια είναι όλο και πιο συχνά. «Η άμεση επισκευή και ο εκσυγχρονισμός του εκχειλιστήρα πριν το φθινόπωρο είναι επιτακτική καθώς τα προβλήματα που προκαλεί η λειτουργία του θα είναι πλέον καταστροφικά για το συνεταιρισμό και τους πολίτες ειδικά την επόμενη περίοδο της διαφαινόμενης οικονομικής ύφεσης.» ανέφερε ο κος Γκίλης.

Αναγκαία κρίνεται και η αποκατάσταση του στομίου της λιμνοθάλασσας του Λαγού, καθώς εδώ και χρόνια αυτό έχει επιχωθεί από φερτά υλικά με αποτέλεσμα να έχει ολοκληρωτικά καταστραφεί η αλιευτική παραγωγή της εν λόγω λιμνοθάλασσας αλλά και έχει συντελεστεί τεράστιας κλίμακας περιβαλλοντική υποβάθμισή της τονίζει ο δραστήριος πρόεδρος που έχει θέσει το θέμα πολλές φορές τόσο στο αρμόδιο υπουργείο όσο και στην Περιφέρεια αν. Μ.Θ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο έργα προϋπολογισμού περίπου 1.500.000 ευρώ διαθέτουν πλήρη περιβαλλοντική ωριμότητα και έχουν τεθεί από τον Φορέα Διαχείρισης σε πρώτη προτεραιότητα.

Φώτο: Γιώργος Γκίλης, υποδομές συνεταιρισμού- Βιστωνίδα ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου