Πληθαίνουν οι φωνές για διώξεις των Χριστιανών από τον δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από την πρώτης στιγμή που ανέλαβε τα ινία του δήμου Ιάσμου, ο Οντέρ Μουμίν, ο οποίος την ώρα που η Θράκη γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της, ο μειονοτικός δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν απευθύνει «πύρινους» χαιρετισμούς σε φιέστες αλυτρωτικών συλλόγων στην Τουρκία, δίπλα σε σημαίες της λεγόμενης «Ανεξάρτητης Θράκης», δυναμιτίζοντας το κλίμα στο σύνοικο στοιχείο της περιοχής και καλλιεργώντας μεθοδικά προφίλ που θυμίζει … 
Αχμέτ Σαδίκ. 
Όμως ο δήμαρχος Ιάσμου δεν σταματά εκεί.

Σε αυτό το πνεύμα και την λογική, ο δήμαρχος βάζει στο χρονοντούλαπο αιτήματα χριστιανικών οικισμών και πολιτιστικών συλλόγων που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα την πίστη και την παράδοση.

Ένα παράδειγμα, μας λένε κάτοικοι χριστιανικών οικισμών, ότι όταν ζητούν από την δημοτική αρχή να καθαρίσει τα νεκροταφεία, ο δήμαρχος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, καθυστερεί και απαξιώνει έτσι αιτήματα αυτού του είδους.

Όταν έρχεται κάποιο αίτημα για να γίνουν παρεμβάσεις είτε για ασφαλτοστρώσεις, είτε για να γίνουν δρόμοι που οδηγούν στα χωράφια, ο δήμαρχος κοιτάζει πρώτα αν αυτές οι παρεμβάσεις εξυπηρετούν Χριστιανούς, τότε καθυστερεί την υλοποίηση του οποιουδήποτε έργου όσο μικρό ή μεγάλο είναι αυτό.

Τέλος ο κ. Οντέρ, στην προσπάθεια του να «κρατήσει» περιχαρακωμένους τους δημότες του Ιάσμου δεν πίεσε και δεν πιέζει την περιφέρεια για την αποκατάσταση της γκρεμισμένης γέφυρας μεταξύ Ιάσμου και Πολυάνθου.

Για τους πολιτιστικούς συλλόγους, αν δεν έχει μέσα «δικούς» του σαν μέλη, αυτοί δεν ενισχύονται και δεν στηρίζονται ενώ αντίθετα όταν πρόκειται για φιέστες τύπου «γιορτής κερασιού» στην περιοχή του Σώστη τότε τα δίνει όλα.

Όσο δε για την στήριξη της τοπικής οικονομίας, τουλάχιστον προ Κορωναϊού, έφτασε στο σημείο με χρήματα του δήμου να ναυλώνει λεωφορεία για να μεταφέρουν δωρεάν του δημότες του στην Ανδριανούπολη και αλλού στην Τουρκία, σε μία προσπάθεια να «σβήσει» την τοπική αγορά με απώτερο σκοπό οι Ιασμιώτες επαγγελματίες να τον έχουν ανάγκη.

Τέλος, το χειρότερο όλων, ο δήμαρχος Ιάσμου στις δημόσιες αναρτήσεις του αποκαλεί τον Ίασμο ως Γιασίκιοϊ, προφανώς για να ικανοποιήσει τους εντολοδόχους του και όχι όπως είναι η επίσημη ονομασία του δήμου που προΐσταται.

Έχει και άλλα «καλούδια» η συμπεριφορά του Ανθέλληνα δημάρχου Ιάσμου τα οποία θα δοθούν στην δημοσιότητα με διευθύνσεις και ονόματα.

Θα πρέπει τέλος να επισημάνουμε στον δήμαρχο Ιάσμου ότι είναι δήμαρχος Ελληνικού δήμου και μπορεί οι κινήσεις των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών να είναι βραδύς αλλά αν μπλέξει στα γρανάζια της νομοθεσίας καμία Άγκυρα και Προξενείο δεν θα τον σώσουν. Οι «δικοί» του, όταν φθάσει η ώρα να μπλέξει ο «εκλεκτός» τους στα γρανάζια της νομοθεσίας, θα τον αφήσουν να «καεί» πριν το πάρει χαμπάρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου