Πως μπορείς να κάνεις το ξύρισμα ποδιών παιχνιδάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μια ειδικός αποκαλύπτει τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο να το κάνετε σωστά, χωρίς ερεθισμούς, κοκκινίλες, εξανθήματα και τραυματισμούς.
Κατά την περίοδο της απομόνωσης , πολλές -μα πάρα πολλές- γυναίκες προτίμησαν να αφήσουν τις τρίχες των ποδιών τους να μεγαλώσουν όσο ήθελαν, μια που δεν υπήρχε ουσιαστικός λόγος να τις αποτριχώσουν.

Αλλά τώρα ήρθε η ώρα! Η ελεύθερη κυκλοφορία στον έξω κόσμο, απαιτεί τα πόδια σας να δείχνουν όσο πιο βελούδινα και σέξι γίνεται, μέσα από μίνι φούστες και σορτσάκια. Και εάν μέχρι σήμερα επιλέγατε την αποτρίχωση των ποδιών σας στα χέρια μιας ειδικού στο αγαπημένο σας στούντιο αισθητικής, αλλά φοβάστε ακόμη να επιχειρήσετε μια τέτοια επίσκεψη, η πιο εύκολη και γρήγορη λύση είναι το παραδοσιακό ξύρισμα .

«Για την τεράστια πλειοψηφία των γυναικών, το ξύρισμα των ποδιών είναι μια τυπική ρουτίνα που εκτελούν συχνά μέσα στη βδομάδα, επειδή απλά είναι ένας γρήγορος τρόπος να απαλλαγούν από την ανεπιθύμητη τριχοφυία στα πόδια τους. Όμως, σπάνια καταφέρνουν να πάρουν το βελούδινο αποτέλεσμα που θέλουν, επειδή ξυρίζονται εντελώς λάθος.

Πόσω μάλλον όταν ανήκετε στις γυναίκες που θα το επιχειρήσετε πρώτη φορά», λέει η celebrity skin expert και ειδικός στην ιατρική αισθητική Lisa Guidi, με έδρα τη Νέα Υόρκη, και εξηγεί: «Η ίδια η τεχνική ξυρίσματος και η ασφαλής χρήση του ξυραφιού είναι σημαντικοί παράγοντες της διαδικασίας, αλλά υπάρχουν περισσότερα τεχνάσματα για την επίτευξη ενός απαλού δέρματος ποδιών απαλλαγμένου από τρίχες».

Απολέπιση μια μέρα πριν: «Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνετε είναι να ξεχνάτε την καλή απολέπιση του δέρματος. Και εάν το κάνετε, συνήθως το θυμάστε λίγο πριν ξυρίσετε τα πόδια σας», λέει η Guidi, και τονίζει: «Η απολέπιση πρέπει να εφαμορμοστεί μια μέρα πριν, ώστε να επιτρέψει σε πολλές τρίχες που έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος να ελευθερωθούν και να κοπούν ριζικά χωρίς τον κίνδυνο εμφάνισης εξανθημάτων».

Καλύτερα κάτω από το δροσερό ντους παρά μέσα σε μια ζεστή μπανιέρα: Μια πολύ υψηλή θερμοκρασία νερού μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο ευερέθιστο κατά το ξύρισμα επειδή το αφυδατώνει. Καλύτερα χρησιμοποιήστε άφθονο τρεχούμενο χλιαρό νερό και στο τέλος λίγο πιο δροσερό για να έχετε πιο λείο και σφιχτό δέρμα. «Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι να ξυρίζετε τα πόδια σας στο τέλος της διαδικασίας λουσίματος και πλυσίματος του σώματος, ώστε να μαλακώσουν και να ανοίξουν οι πόροι, να ανασηκωθούν οι τρίχες -έως και 50%- και να διευκολυνθεί ακόμη περισσότερο το πέρασμα του ξυραφιού», λέει η ειδικός και προσθέτει: «Μην μείνετε στο ντους πάνω από 15 λεπτά πριν ξυριστείτε. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, το νερό αναγκάζει το δέρμα σας να μουλιάσει, να συρρικνωθεί και να χάσει μεγάλη ποσότητα φυσικών ελαίων –που και αυτά βοηθούν το ξύρισμα να γίνεται πιο απαλό».

Μην βασίζεστε στη σαπουνάδα: Η εφαρμογή απλού σαπουνιού για να προετοιμάσετε το δέρμα σας μπορεί να φράξει το ξυράφι, επειδή πολλά τέτοια προϊόντα προκαλούν ξηρότητα και ξεφλούδισμα «Χρησιμοποιήστε ένα τζελ ή αφρό ξυρίσματος, ακριβώς σαν κι αυτά που χρησιμοποιούν οι άνδρες για να ξυρίζουν το πρόσωπό τους. Αν είναι ιδανικά για μια τόσο λεπτή επιδερμίδα, είναι απολύτως ασφαλή και για το παχύτερο δέρμα των ποδιών σας. Αυτά τα προϊόντα ξυρίσματος διασφαλίζουν ότι υπάρχει ένα φιλμ προστασίας πάνω στην επιδερμίδα που επιτρέπει στη λεπίδα να μετακινείται ακόμη πιο απαλά, ενώ περιέχουν συστατικά που καταπραΰνουν την επιδερμίδα μετά από το ξύρισμα», λέει η Guidi.

Προμηθευτείτε το σωστό ξυραφάκι: Αν υπάρχει ένα ακόμη σημαντικό βήμα που αξίζει να κάνετε για να περιορίσετε τους ερεθισμούς κατά το ξύρισμα, τότε αυτό είναι μια γυναικεία ξυριστική μηχανή με τουλάχιστον τρεις λεπίδες ενισχυμένη με μια λιπαντική ταινία.

Η after shave διαδικασία: «Ξεπλύνετε καλά το δέρμα με χλιαρό προς κρύο νερό και στη συνέχεια στεγνώστε το απαλά και ταμποναριστά με μια πετσέτα, αφήνοντας λίγη υγρασία πριν την εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας σώματος -χωρίς αλκοόλ-, την οποία θα απλώσετε με γενναίες δόσεις, επειδή το ξύρισμα έχει την κακή ιδιότητα να αφυδατώνει το δέρμα. – έπειτα από κάθε ξύρισμα κρίνεται απαραίτητη διότι, μεταξύ άλλων, το ξύρισμα μπορεί να αφυδατώσει ραγδαία το δέρμα, ειδικά εάν είναι από τη φύση του ευαίσθητο και επιρρεπές σε ερεθισμούς», τονίζει η αισθητικός.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου