Θολό» τοπίο οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στάθηκε η αφορμή να βγει στο «αέρα» της πόλης ο τρόπος λήψης αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Προσπαθώντας να μην μπούμε σε λεπτομέρειες, θα καταγράψουμε την αίσθηση που αποκομίζουμε από τις συνεδριάσεις του ανώτατου οργάνου στην Ξάνθη, που λαμβάνει αποφάσεις που αφορούν την τσέπη και την καθημερινότητα των Ξανθιωτών.

Οι λέξεις που θα χαρακτήριζε τις αποφάσεις είναι «θολό, θολότητα, θολό τοπίο».

Δεν είναι καθόλου αυθαίρετο αυτό που καταγράφουμε αφού σε κάθε συνεδρίαση το αποτέλεσμα αμφισβητείται από την αντιπολίτευση.

Θα πει κανείς αντιπολίτευση είναι, ότι θέλει λέει.

Όμως εδώ το πράγμα διαφέρει γιατί η αντιπολίτευση δεν αμφισβητεί την απόφαση ή την πρόταση της διοίκησης αλλά την … καταμέτρηση των ψήφων και εκεί είναι η διαφορά.

Άλλο η αντιπολίτευση να μην συμφωνεί με μία απόφαση του δήμου Ξάνθης ή με την πρόταση που «κατεβάζει» στο Σώμα η διοίκηση και άλλο μετά, στο μέτρημα των «κουκιών» (ψήφων), να αντιδρά μέρος ή σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Εκτιμούμε ότι η καταμέτρηση των ψήφων είναι η υψίστη δημοκρατική λειτουργία του πολιτικού συστήματος στην πόλη και θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη και λαμπερή.

Αυτό γιατί η ψηφοφορία εκφράζει την πραγματική βούληση των Ξανθιωτών μέσω των αντιπροσώπων του.

Όταν η διοίκηση βασιζόμενη στο «έχει το μαχαίρι και το πεπόνι» και χρησιμοποιεί αυτήν την διαδικασία, τότε η Ξάνθη έχει πραγματικό πρόβλημα δημοκρατίας.

Όχι ακριβώς πρόβλημα αλλά έλλειμμα δημοκρατίας και εκεί πλέον οι ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους θα πρέπει να παρέμβουν και να είναι άτεγκτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου